Dave’s Quality Meat x Air Max 90 "Bacon"

Dave’s Quality Meat x Air Max 90 "Bacon"

Πριν αρχίσουν κάποιοι/ες να νομίζουν ότι μιλάμε όντως για χασάπικο, ας κάνουμε ένα σύντομο history course. 

Και προκαταβολικά, συγνώμη για το σεντόνι, ωστόσο μερικές φορές πρέπει να θυμίζουμε κάποια πράγματα που αποτελούν πραγματική κληρονομιά και τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το mentality του χαβαλέ πάνω από ένα app για W or L κλπ κλπ. Και να γνωρίζουμε - όσοι-ες δεν ξέρουμε- την ιστορία πίσω από ένα Air Max 90 που το 2004 ονομάστηκε "Bacon" και τώρα επιστρέφει ανήμερα της Air Max Day, 26/3.

DQM: Τα αρχικά του "Dave's Quality Meat", clothing & sneakers κατάστημα στη Νέα Υόρκη, που πλέον έχει κλείσει. Το κατάστημα αποτέλεσε ένα από τα πιο αγαπημένα σήματα της Νέας Υόρκης επί 15 χρόνια. Άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 2003.

Photo του εξωτερικού του καταστήματος DQM

O Dave Ortiz

Ποιος είναι ο Dave?: Πρόκειται για τον Dave Ortiz, καλλιτέχνη με βάση τη Νέα Υόρκη και τεράστια μορφή στον χώρο της skate σκηνής επί δεκαετίες ( ας μην αρχίσουμε να γράφουμε για Zoo York θα χρειαστούμε ...ώρες ). Ο Dave ίδρυσε το DQM παρέα με τον Chris Keeffe

Photo της βιτρίνας του καταστήματος DQM

Ποιος είναι ο Chris Keeffe?: Ο Chris Keeffe είναι πρώην επαγγελματίας skater, συνιδρυτής του DQM και μετέπειτα partner της Vans στην boutique The General, με ένα κατάστημα στο Soho κι ένα στο Williamsburg. 

Γιατί ονομάστηκε έτσι: Ο ίδιος ο Dave Ortiz έχει αποκαλύψει πως όλα άρχισαν με ένα αστείο. Πηγαίνοντας να τσιμπήσει κάτι με τον φίλο του Eli Gesner, συζητώντας τελείως στην πλάκα του είπε: "Eli, φαντάσου φίλε να βρω το πιο άκυρο όνομα και να το μετατρέψω σε κάτι dope!". "Και τι θα ήταν αυτό το όνομα ρε φίλε?" ρώτησε ο Eli. " Φαντάσου να ανοίξω ένα κατάστημα και να το ονομάσω Dave's Quality Meet, και μέσα η διακόσμηση να θυμίζει χασάπικο αλλά να μην είναι φυσικά! Και να συσκευάσω όλα τα προϊόντα που θα πουλάω σαν να είναι κρέατα. Κι έτσι να έχω φτιάξει το πρώτο concept store στη Νέα Υόρκη!". Το στοίχημα μπήκε. Με 1 δολάριο. Μαντέψτε ποιος το κέρδισε!!!

Ο Chris Keeffe 

Και ποιος είναι ο Eli Gesner μωρέ?: Άλλη μορφάρα. Ο Eli Gesner δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έβαλε μεγάλο λιθαράκι σε ότι αποκαλούμε σήμερα streetwear.  Σχεδίασε το πρώτο logo του SHUT, υπήρξε εκ των ιδρυτών του ZOO YORK και της αισθητικής αυτού, συνεργασίες με τον Shawn Stussy ( ναι ναι τον ιδρυτή της Stussy ) και τον Russell Simmons της hip hop δισκογραφικής Def Jam και πολλά πολλά άλλα. 

O Eli Gesner

O Russell Simmons

 

Ας μην ξεχάσουμε το παπούτσι ωστόσο, έτσι δεν είναι??

Το 2004 λοιπόν, με το DQM να μετράει ήδη αρκετούς μήνες επιτυχημένης λειτουργείας η Nike συνεργάζεται με τον Dave Ortiz, ο οποίος σχεδιάζει πάνω στον καμβά του Air Max 90 όσα στοιχεία αντικατόπτριζαν το DNA του καταστήματος. Και πάλι υπάρχει μια μικρή ιστορία από πίσω, που αναφέρει πως ο Dave βασανίστηκε αρκετά μέχρι να καταλήξει στο πως ακριβώς θα έμοιαζε το AM 90 του έτσι ώστε να παρουσιάζει την φιλοσοφία του αλλά και την ταυτότητα του μαγαζιού του. Μια βραδιά, συγκεκριμένα 2 μέρες πριν το deadline του, πεινούσε και πετάχτηκε σε ένα κοντινό μαγαζάκι να πάρει λίγο μπέικον, αυγά και τυρί. 

"Όλοι αγαπάνε το μπέικον", σκέφτηκε. Τα υπόλοιπα, θεωρούμε, είναι ιστορία.

 

Το colorway λατρεύτηκε, έγραψε ιστορία και επιστρέφει μετά από 17 χρόνια. Εμπνευσμένο από την πλευρά εκείνη του χοιρινού από την οποία έχουν αφαιρεθεί οι μπριζόλες, η οποία είναι πανταχού παρούσα στα πρωινά μας, στα burgers μας... μια μικρή "ευλογία" στον μαγειρικό μας μικρόκοσμο!

Drop Date: 26/3 

Photos:

 

 

Τσέκαρε τι υπάρχει στο OVERHYPEgr STORE  

 

 

 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.