Air Max 90 "Moscow"

Air Max 90 "Moscow"

Κανένα sneaker δεν είναι πιο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Μόσχα και τις υποκουλτούρες της από το Air Max 90. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, το παπούτσι αποτέλεσε το αγαπημένο sneaker για καλλιτέχνες γκράφιτι, οπαδούς του ποδοσφαίρου και ράπερ. Και το AM90 ήταν ανέκαθεν το πιο διάσημο μοντέλο της σειράς Air Max.

 

Η έμπνευση πίσω από το Air Max 90 "Moscow" ήταν να αφηγηθεί την ιστορία της σύγχρονης Μόσχας μέσα από το χρώμα. Συναντήσαμε την κοινότητα της πόλης για να ανακαλύψουμε ότι το γκρι χρώμα αντιπροσώπευε με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη Μόσχα. Υπάρχει παντού στην πόλη, από την αρχιτεκτονική έως τον καιρό.

 

Ωστόσο, το γκρι δεν είναι η μοναδική απόχρωση της Μόσχας, Μόλις πέσει το σκοτάδι, η νυχτερινή ζωή της πόλης φωτίζεται με πινελιές χρωμάτων και ιδίως του μπλε και του κόκκινου. Από τα φλας των αυτοκινήτων έως τις πινακίδες για το μετρό και τα σύγχρονα τρένα, το κόκκινο δεσπόζει στη χρωματική παλέτα της πόλης. Εξίσου συχνά εμφανίζεται και το μπλε, στις πινακίδες νέον, στα ψυχρά φώτα των δημόσιων μέσων μεταφοράς και στα φώτα των κτιρίων.

 

Ίσως το Air Max 90 "Moscow" προοριζόταν να είναι το εμβληματικό παπούτσι της Μόσχας, επειδή τα κυρίαρχα χρώματα της πόλης, το γκρι, το κόκκινο και το μπλε, παραπέμπουν έντονα στις εμβληματικές χρωματικές παλέτες του αρχικού AM90: Smoke Grey, Infrared και Laser Blue.

 

Η Μόσχα είναι επίσης γνωστή και για τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, που αντιπροσωπεύονται από τις ρωσικές λέξεις για την "πόλη" και την "ταχύτητα" στα προστατευτικά λάσπης του παπουτσιού.

 

Για να ολοκληρώσουμε την έκδοση που δημιουργήθηκε για τη Μόσχα, ανασχεδιάσαμε το ψίδι, τη γλώσσα και το κολάρο του AM90 με ανακλαστικά υλικά στο διχτυωτό υλικό, ώστε το παπούτσι να λάμπει στις ατελείωτες νύχτες.

   

 

Τσέκαρε τι υπάρχει στο OVERHYPEgr STORE 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.