Ο Jordan φορούσε New Balance στη photo που ενέπνευσε το Jumpman Logo

Ο Jordan φορούσε New Balance στη photo που ενέπνευσε το Jumpman Logo

Για αυτή την φωτογραφία έχουν πέσει μηνύσεις και ο λόγος είναι προφανής. 

Όταν αυτή γίνεται βάση έμπνευσης για ένα Logo δισεκατομμυρίων, τότε πως θα μπορούσε να μην προκαλέσει τον απόλυτο χαμό!; Κάθε brand έχει το story του!

ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ:

Μεταφερόμαστε στο 1984, μερικούς μήνες πριν την Ολυμπιάδα του Los Angeles και πριν ο Michael Jordan υπογράψει το φημισμένο "γιε μου, πήγαινε να ακούσεις τι θα σου πούνε" συμβόλαιο με τη Nike. Ο φωτογράφος Jacobus Rentmeester, με πολύ δημιουργικότητα φωτογραφίζει τον ατίθασο πιτσιρικά Michael με ένα concept εμπνευσμένο από την τεχνική μπαλέτου "jete", για το περιοδικό LIFE.

Πρακτικά, ήθελε να απεικονίσει τις "μπαλετικές" κινήσεις του Jordan στο παρκέ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προφανώς από τον ίδιο τον Michael. Τα...όργανα άρχισαν ένα χρόνο μετά, το 1985 οπότε και ο φωτογράφος μήνυσε την Nike για χρήση της φωτογραφίας σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτήν που είχε συμφωνηθεί και για την οποία είχε πληρωθεί. Ακολούθησε νέα φωτογράφιση από άλλον φωτογράφο, από την οποία προέκυψε το τελικό λογότυπο που όπως διαπιστώνετε κι εσείς, ελάχιστες διαφορές έχει από το αρχικό! 

Αυτό είναι όμως μια άλλη ιστορία! Το ΘΕΜΑ ΜΑΣ, είναι τα παπούτσια που φοράει ο μικρός Μιχάλης στην φωτογράφιση του 1984. Αν και στο "THE LAST DANCE" αναφέρει πως δεν ήθελε να πάει να μιλήσει με την Nike γιατί γούσταρε adidas για σπόνσορα, τελικά φαίνεται πως ο GOAT πραγματικά ενεργούσε ως...GOAT από πολύ νωρίς και αναγνωρίζοντας την τεράστια δυναμική του, έπαιζε κυριολεκτικά όπως γούσταρε κι εκτός παρκέ!

Ο Michael Jordan φορούσε New Balance! Πολλά έχουν ειπωθεί, περισσότερα έχουν γραφτεί, αλλά μπορείτε να αναλογιστείτε την συνέχεια της New Balance εάν τελικά προχωρούσε μια τέτοια συμφωνία κι όχι με την Nike?

Αφήνουμε την ζουμαρισμένη φωτό να μιλήσει:

Και η φωτογραφία αργότερα, μετά το συμβόλαιο με τη Nike:

Τσέκαρε τι υπάρχει στο OVERHYPEgr STORE  

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.