Nike x READYMADE Blazer Mid

Nike x READYMADE Blazer Mid

Η DIY προσέγγιση μεταμορφώνει το πρώτο παπούτσι μπάσκετ της Nike. 

Το Nike x READYMADE Blazer Mid διαθέτει ένα λεπτότερο, μακρύτερο, μισοραμμένο swoosh...δανεικό από την έκδοση του 1971. Το αποτέλεσμα είναι μια αισθητική που αναδεικνύει τις βασικές αρχές design της ιαπωνικής μάρκας και προσελκύει την νοσταλγία του ιδρυτή του brand, Yuta Hosokawa.

"Αποδομήσαμε το Blazer και το ξαναδημιουργήσαμε χωρίς να ξεχάσουμε το DNA του", λέει ο σχεδιαστής του READYMADE. "Παίζω μπάσκετ από τότε που ήμουν στην τρίτη τάξη. Το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που αγόρασα ήταν Nikes, κι έτσι ξεκίνησε να μου αρέσει ο χώρος της μόδας." 

Η υφή της μεσαίας σόλας προσθέτει όγκο και σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας καλούπια πηλού που άλλαξαν κατά τη διάρκεια μερικών δοκιμών για να ισορροπήσουν το πλευρικό προφίλ του παπουτσιού. Ο εκτεθειμένος αφρός περιβάλλει το κολάρο και τη γλώσσα, και τρία διαφορετικά σετ κορδονιών πάνω από το κουτί των δακτύλων και κατά μήκος του μεσαίου ποδιού δημιουργούν ένα πρόσθετο στρωμένο εφέ.

Ένα νεύμα στη φιλοσοφία της READYMADE για την ανακύκλωση, η εξωτερική σόλα από καουτσούκ είναι κατασκευασμένη με περίπου 15% Nike Grind, ένα μείγμα ανακυκλωμένων υλικών που προέρχονται από απορρίμματα Nike και φθαρμένα πάνινα παπούτσια που διαφορετικά θα είχαν εισέλθει στη ροή των αποβλήτων.

DROP DATE: 27/2 

  

Τσέκαρε τι υπάρχει στο OVERHYPEgr STORE  


          
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.