Market Visit: Μοναστηράκι, Sneaker10

Προχτές μου την βάρεσε και κατέβηκα Μοναστηράκι. Το έζησα λίγο όμως. Ποδαρόδρομο μέχρι σταθμό, εισιτηριάκι και με τις όλες τις ανέσεις μου φτάνω. Μάλλον ανοίγει η πόρτα και με πετάει έξω ο κόσμος. Ε ναι ποιες ανέσεις. Έχω το νου μου στο κενό ανάμεσα σε γκαπ & αποβάθρα κι όλα κομπλέ.

monastiraki ΠΗΓΗ ogdoo.gr

Παραλίγο να μπω πάλι στον αυτόματο και να περπατήσω προς την αποθήκη του πατέρα. Αλλά όχι δεν πήγα εκεί, τώρα πια μόνο ψάχνω να τον μαζέψω από την Αθηνάς και τριγύρω μπας και κάτσει λίγο σπίτι. Αλλά που.. σπίτι του πιο πολύ οι δρόμοι και τα υφάσματα. #DNAalert 

Χαμός στην Πλατεία από κόσμο, αστυνομία, ταξί, δεν έχει και κυρ Ανδρέα πια να τον πειράξω λίγο [ να χαρεί ;) ] και την κάνω από Μητροπόλεως προς τα πάνω. 

Ανεβαίνοντας βλέπω στα αριστερά ξεφόρτωμα, κούτες, κινητικότητα έξω από το Sneaker10. Να βοηθήσω παιδιά λέω, τα sneakerάκια να κουβαλήσουμε με ευλάβεια, μάλιστα μου απαντάνε, τα ξεπετάμε στο μπαμ,πάρε και 2 ζευγάρια δώρο μου λένε. Πλάκα κάνω για όλα, εκτός από το ότι όντως γινότανε πανικός γιατί είχανε παραλαβές.. #fresh #fresh :)

SNEAKER10 MITROPOLEOS MONASTIRAKI

Εννοείται μπαίνω μέσα να χαζέψω, και δεν αργώ να παρατηρήσω 2-3 τυπάδες που γυροφέρνουν στο μαγαζί, τύπου big plans για την φάση κουλουπού. Εννοείται - ξανά- ακούω την συζήτηση και πιάνω κάτι για μαγαζί Κρήτη. Με μισά κύτταρα Κρητικά εγώ, πάντα όπου βρω πεδίο πιάνω κουβέντα. 

Μην τα πολυλογώ, στο big plans έπεσα μέσα ρε φίλε. Ένας από τους τύπους ήταν ο ιδιοκτήτης! Ευκαιρία να χωθώ λέω μέσα μου, χαχα! 

Με έπιασε το δημοσιογραφικό μου κι έτσι ανεβάζω σήμερα την μικρή κουβέντα που είχα με τον Μιχάλη Τσικνάκη, CEO του Sneaker10, λίγο περιποιημένη ...σαν ένα μικρό interview. 

--Καταρχήν τι κάνεις εδώ και δεν είσαι Κρήτη?

Δουλειές, υποχρεώσεις, τρέξιμο. [ καλά το καταλάβατε, δεν του πήρα λέξη ]

--Ίσως κλασική ή απλά ερασιτεχνική περιέργεια αλλά πες μου δυο λόγια για το story πίσω από το Sneaker10. 

Θυμάμαι την ζωή μου από παιδί, το 1982... στο πρώτο μας κατάστημα στην  Χερσόνησο, να περιμένουμε τα top releases από τα brands για να τα φορέσουμε πρώτοι. Iconic κομμάτια πλέον σήμερα, τότε απλά απίστευτα στα μάτια μας. Eίχαμε πάθος για τα sneakers, για ρούχα, τσάντες, καπέλα, γενικά όσα βλέπαμε κι εμείς να φοράνε NBAers και celebrities της εποχής μας που για εμάς ήταν τα απόλυτα είδωλα. Ε και καταλαβαίνεις, περιμέναμε πως και πως την κάθε νέα παραλαβή από NIKE, JORDAN, ADIDAS, REEBOK κλπ. Καλή ώρα όπως σήμερα, που πέτυχες κι εσύ το κατάστημα σε ανάλογη φάση. 
Στα λέω όλα αυτά για να καταλάβεις πως όλη η κουλτούρα γύρω από τα sneakers είναι μέσα μας από πολύ μικρή ηλικία και χρόνια μετά μας οδήγησε στην δημιουργία ενός
χώρου που πραγματικά απευθυνόταν σε εμάς ...

--[ διακόπτω ] Αφήνετε να παίρνουν τίποτα και οι πελάτες έτσι? (γέλια)

... έτσι! στην διαδρομή καταλάβαμε πως έχουμε ταυτιστεί με τους πιο απαιτητικούς sneakerόφιλους ή/και συλλέκτες οπότε...ορθά πράξαμε!

--Είπες sneakerόφιλους ή/και συλλέκτες, και μου αρέσει ο διαχωρισμός. Σε αυτούς λοιπόν απευθύνεται το concept που έχεις στήσει? 

Κοίτα, εμείς θέλουμε τα Sneaker10 να είναι ο ιδανικός προορισμός για λάτρεις των sneakers και των πιο ξεχωριστών outfits και για εκείνους που
αναζητούν το κάτι διαφορετικό. Εμείς διαθέτουμε τα κατάλληλα brands για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν για το style τους.

--Σήμερα εδώ Μητροπόλεως, γενικά όμως ένα μικρός χαμός. Τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από το πρώτο κατάστημα κι έπειτα?

Η αλυσίδα αναπτύσσεται ραγδαία και χάρη στην αγάπη του κόσμου σε
λιγότερο από 2 χρόνια αριθμεί 4 φυσικά καταστήματα Sneaker10 και το Νο1
online κατάστημα για sneakers, sneaker10.gr.

[ good work, λέω εγώ. Respect για την επένδυση δεν είναι κι εύκολο ]

--Μιχάλη, συνηθίζεται να ρωτάνε σε τι διαφοροποιείται ένα concept από ένα άλλο. Γιατί να προτιμήσει το Sneaker10 λοιπόν ο κόσμος ?

No problem, είναι η καλύτερη ερώτηση πάντα. Αποστολή μας στα καταστήματα είναι να δημιουργούμε μια μοναδική εμπειρία στον πελάτη προσφέροντας super limited συλλογές, ρετρό κομμάτια και ψαγμένες προτάσεις μόδας. Κάθε επίσκεψη στα Sneaker10 να αφήνει την αίσθηση του...σωστά "ξοδεμένου χρόνου", σε αυτό το feeling εστιάζουμε όλοι ανεξαιρέτως από το πρώτο έως και το τελευταίο μέλος του team. Ξέρεις, νέες συλλογές, exclusive & limited κομμάτια είναι standard πλέον για εμάς, αυτό που κάνει την διαφορά είναι το όλο κλίμα και η εξυπηρέτηση.

 

Το πιο ωραίο από όλα ήταν πως δεν είπε κανείς να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία. Ε, και δεν βγάλαμε. λολ

Δεν πειράζει στο επόμενο...meeting :)

 

SNEAKER10 MITROPOLEOS

SNEAKER10 MITROPOLEOSSNEAKER10 MITROPOLEOS

>>>Ένα μικρό extra που βρήκα στο Youtube κανάλι του Sneaker10

TAP to PLAY VIDEO

SNEAKER10

www.sneaker10.gr

Το δίκτυο καταστημάτων:
Αθήνα, Μητροπόλεως 76 (Μοναστηράκι)
Αθήνα. Εμπορικό Kέντρο River West. Πάροδος Λ. Κηφισού 96-98
Αθήνα, Λεωφόρος Ηράκλειου 293 (Νέα Ιωνία)
Ηράκλειο, Πλατεία Καλλεργών 7

tILL THe next 1

         .\/. 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.