JSP x Vault by Vans Chukka

JSP x Vault by Vans Chukka

Το Love Park στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ έχει μεγαλύτερη ιστορία για την κοινότητα των skaters από όσο ίσως φαντάζεστε κι από όσο σίγουρα γνωρίζετε. Για αυτό και το πρώτο collab του Jimmy Gorecki με το brand δεν είναι απλά για sneakers αλλά ειλικρινές αφιέρωμα σε έναν πυλώνα πολιτισμού.  

  

 Την δεκαετία του '90 και αρχές του '00, αποτέλεσε το hub της skate κοινότητας της πόλης και ..."σχολείο" για ικανότατους skaters. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του ήταν αυτή που τραβούσε σαν μαγνήτης την περιέργεια όλων για το αν μπορούσαν ακόμα ένα trick κι ακόμα ένα trick κι ακόμα ένα...κι εννοείται οι posers έτρωγαν πόρτα από μακριά. 

Ωστόσο, όπως συχνά συμβαίνει σε ανάλογα ωραία σκηνικά, κάποια στιγμή επεμβαίνουν άσχετοι - συγνώμη για ορισμένους σε δήμους κλπ, και αποφασίζουν "ανάπλαση", "μεγάλους περιπάτους" κι ανάλογα τεράστια έργα. Το Love Park αναπλάθεται μια φορά το 2002, κι όσοι δεν είχαν ξενερώσει τότε, το έκαναν οριστικά το 2016 όταν το αγαπημένο σποτ μεταλλάχτηκε σε ένα ακόμα αστικό σημείο τελείως διαφορετικό από αυτό που ήταν. 

Για να μπείτε λίγο στο νόημα, το Love Park σήμαινε τόσα πολλά για την skate κοινότητα που μία εταιρεία του χώρου πρότεινε στην κυβέρνηση 1 Εκατομμύριο δολάρια ετησίως απλά για να το αφήσει όπως ήταν. 

Ο ίδιος ο Gorecki περιγράφει το πάρκο όπως ακριβώς έχει μείνει στην καρδιά του. Ως την αλάνα στην οποία αυθόρμητα μαζεύονται όλοι, skaters & street artists γιατί ....έτσι. Γιατί ξαφνικά βρίσκουν σπίτι τα κοινά ενδιαφέροντα, και η ενέργεια που συγκεντρώνεται οδηγεί σε δημιουργία τάσεων. 

Αγάπη, skate, μουτζούρες, ταγκιές γκραφιτι, γεωμετρία κι αναρχία ταυτόχρονα εμφανίζονται πάνω στα sneakers του collab. 

     

 

 

 

Τσέκαρε τι υπάρχει στο OVERHYPEgr STORE  

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.