"ICONS" by Nike & Virgil Abloh

"ICONS" by Nike & Virgil Abloh

Το βιβλίο ICONS, των εκδόσεων TASCHEN, είναι μια δυναμική αναδρομή του εκτεταμένου συνεργατικού project μεταξύ της Nike και του Virgil Abloh. 

 Θεμελιωμένο πάνω στη συλλογή "The Ten", το ICONS διερευνά πως λειτουργεί η συνεργασία για την ενοποίηση όλων των άυλων πολιτιστικών νημάτων που συνδέονται με τα sneakers. 

 Το βιβλίο ακολουθεί την ερευνητική, δημιουργική διαδικασία του Abloh με τεκμηριωμένα prototypes, original γραπτά μηνύματα του ιδίου προς τους σχεδιαστές της Nike και αρκετούς θησαυρούς από τα αρχεία του αθλητικού κολοσσού. 

Μέσα στο ICONS οι αναγνώστες θα βρουν Swooshes κομμένα από τα Air Jordans κι επανατοποθετημένα με ταινία ή νήμα, τα εισαγωγικά -σήμα πια κατατεθέν του Abloh- όπως αυτά είχαν αρχικά δοκιμαστεί στα Air Force 1s, η τα Converse All Stars κομμένα σε κομμάτια. 

 Το αποτέλεσμα είναι μια behind the scenes μαρτυρία για τη DIY προσέγγιση της συλλογής "The Ten" η οποία προσφέρει σε κάθε μοντέλο της συλλογής Off white c/o Nike μια μοναδική πινελιά. 

 "Το θεμέλιο της δουλειάς μου στην συλλογή δεν είναι καν το τελικό προϊόν. Είναι η αυστηρότητα και η διαδικασία της λογικής. Το αρχείο είναι το χάρτινο ίχνος αυτών των τεχνουργημάτων" λέει ο Abloh. "Το βιβλίο ICONS είναι, κατά κάποιο τρόπο, ο μόνος αποκαλυπτικός φακός που δείχνει πως ο κατάλογος των 50+ Nike sneakers που έχω σχεδιάσει είναι στο μυαλό μου ένα παπούτσι. Μια ιστορία" σημειώνει ο σχεδιαστής. 

 Κείμενα του Hiroshi Fujiwara, του συγγραφέα Troy Patterson, του επιμελητή και ιστορικού Glenn Adamson και του ίδιου του Virgil Abloh πλαισιώνουν το συνεργατικό project στην ιστορία της μόδας και του design. Ένα λεξικό στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αναλύει την σκηνή από την οποία εξελίχτηκε το project και συστήνει τους ανθρώπους, τα μέρη, τα αντικείμενα, τις ιδέες, τα υλικά και τις εκφράσεις που αποτελούν τα θεμέλια της sneaker κουλτούρας στο σύνολό της. 

Το ICONS κυκλοφορεί στις 22 Ιανουαρίου μέσω SNKRS στην Βόρεια Αμερική και μέσω Off-White & Canary Yellow. Θα ακολουθήσει μια ευρύτερη διανομή του στις 5 Φεβρουαρίου στο TASCHEN.com και σε retailers παγκοσμίως. 

 

  Τσέκαρε τι υπάρχει στο OVERHYPEgr STORE 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.